Voorbereiding ondergrond en aanleg kunstgras.

Het aanleggen van kunstgras begint met het voorbereiden van de ondergrond. Het is zeer belangrijk om dit goed te (laten) doen. Een stabiele ondergrond zorgt ervoor dat uw kunstgras niet verzakt, goed water doorlaat, en een strakke uitstraling geeft zodat u jarenlang plezier heeft van uw kunstgras.

1: Afgraven
Het voorbereiden van de onderbouw begint met het ca 8 cm afgraven en afvoeren van het bestaande gazon.



2: Kunstgras opsluiten
Na het afgraven is het (indien nodig) verstandig om opsluitbandjes of kantopsluiting (border) te plaatsen, zodat er geen aarde op of onder het kunstgras kan komen, en het geheel een strakkere uitstraling krijgt.


3: Menggranulaat
Aanvullen met menggranulaat tot bovenkant omliggend straatwerk of opsluitbandjes, aantrillen met trilplaat of inwateren en diverse keren met gazonwals rollen zodat de ondergrond stabiel genoeg is.
Nu kan het geheel doormiddel van een waterpas geëgaliseerd worden, denkt u eraan om ca 1,5 cm (afhankelijk van de kwaliteit kunstgras i.v.m. de poolhoogte) onder het omliggende straatwerk of opsluitbandjes te blijven.
Dan komt de rug van het kunstgras onder het straatwerk te liggen en het kunstgras komt er dan net bovenuit. 


4: Aanleggen kunstgras:
Let op: in kunstgras zit een vleug, het is zeer belangrijk alle banen in dezelfde richting te leggen! Het mooiste resultaat krijgt u als u het zo aanlegt dat u vanuit uw woning of terras tegen de vleug inkijkt.

Ons professioneel kunstgras is altijd 4 meter breed, indien uw te bekleden oppervlakte breder is kunnen de banen onderling verlijmt worden, dit moet echter zeer nauwkeurig gebeuren, zodat de naden vrijwel onzichtbaar zijn.
Begin met het kunstgras uit te rollen, en zorg ervoor dat het kunstgras de gehele oppervlakte bedekt.
Indien u meerdere banen nodig heeft is het raadzaam om de zijkanten die tegen elkaar aan komen te liggen tussen richel 1 en 2 af te snijden. Doe die altijd met een recht stanleymes en snij indien mogelijk altijd aan de onderzijde van het kunstgras (latex rug)
Als u meerdere banen heeft die u moet verlijmen, kunt u dit doen met lijmband (bij ons verkrijgbaar) en een goed hechtende montagekit of kunstgraskit.
Let op! : voordat u gaat verlijmen moet u zeker weten dat de banen goed liggen. Ze mogen niet op elkaar liggen, en het mooiste resultaat krijgt u als de latex onderkant ca 2 mm van elkaar liggen.
Zodra u zeker weet dat de banen goed liggen, kunt u een kant terugslaan en de lijmband eronder leggen, eerst verlijmt u de baan waarvan de grassprieten niet uitsteken op de lijmband, daarna brengt u de kit aan op de andere baan en slaat u het kunstgras voorzichtig terug (stukje voor stukje).
Het mooiste resultaat krijgt u door de banen te ritsen.(dus beide zijden licht optillen en weer tegen elkaar te laten zakken.
Denk eraan als alles klaar is de naden voetje voor voetje diverse keren aan te drukken voor een goede hechting.

5: Opborstelen kunstgras.
Het opborstelen van het kunstgras is niet strikt noodzakelijk, bij temperaturen boven de 16 graden zal het kunstgras vanzelf overeind komen staan.
U mag het natuurlijk we opborstelen om sneller een mooi resultaat te krijgen. Dit kunt u doen doormiddel van met een harde bezem of plastic grashark tegen de vleug in te borstelen.

Nog vragen?
Zoals u ziet: kunstgras leggen is echt vakwerk. Er zijn veel mensen die er zelf niet aan durven beginnen, en het liever door onze vakmensen laten doen. Als u nog vragen heeft voordat u kunstgras wilt leggen of laten leggen? Neem dan contact op of vraag stalen aan. Wij komen graag bij u langs of geven u graag per mail of telefonisch antwoord: 0610 214 504.

p.s. het is prijstechnisch wel interessant voor u als u het bestaande gazon zelf verwijdert of laat verwijderen, waarschijnlijk bent u dan goedkoper uit omdat wij als bedrijf hoge stortkosten moeten betalen. Ten tweede heeft u het voordeel dat wij u op kortere termijn in kunnen plannen, zodat het project eerder klaar is.